دنیای عطر و ادکلن

موضوعات به روز درباره عطر، ادکلن، رایحه ها و کمک به انتخاب عطر مناسب

دنیای عطر و ادکلن

موضوعات به روز درباره عطر، ادکلن، رایحه ها و کمک به انتخاب عطر مناسب

استفاده از عطر در ایران به چه زمانی باز میگردد؟

داستان عطر در ایران از کجا شروع شد؟
عطرسازی در ایران سابقه‌ای بسیار طولانی دارد و به دوران باستان بازمی‌گردد. در دوره هخامنشیان، عطرسازی و استفاده از اسانس‌ها و روغن‌های معطر رونق فراوانی داشت. از آنجا که ایران یکی از مراکز مهم تجارت در جهان باستان بود، اسانس‌ها و روغن‌های معطر از مناطق مختلف به ایران وارد میشد و به نقاط دیگر صادر می‌شدند.

حکومت ساسانیان
در دوره ساسانیان، عطرسازی به یکی از هنرهای برجسته تبدیل شد و کارخانه‌های عطرسازی در جاهای مختلف کشور برپا شد. در این دوران، استفاده از عطر در مراسم مذهبی، اجتماعی و حتی روزمره رایج بود.

دوره اسلامی
با ورود دین اسلام به ایران، عطرسازی همچنان رونق داشت. در دوره‌های بعد، به‌ویژه دوران صفویان، عطرسازی به یکی از هنرهای اصیل ایرانی تبدیل شد و عطرهای ایرانی به کشورهای دیگر صادر می‌شدند. ایران همواره یکی از مهم‌ترین مراکز تولید و صادرکننده عطر در جهان بوده است و امروزه نیز از کشورهای نخست مصرف کننده عطر به شمار می آید.

تاریخچه عطر در جهان

مصر 
مصریان باستان از اولین تمدن‌هایی بودند که به هنر عطرسازی پرداختند. آن‌ها از گیاهان، گل‌ها و روغن‌های معطر برای تهیه عطر استفاده می‌کردند. عطرها نقش مهمی در مراسم مذهبی و تدفین داشتند.

 قرون وسطی
در دوران قرون وسطی، با فروپاشی امپراتوری روم، عطرسازی در اروپا دچار رکود شد. اما در همین دوران، عطرسازی در جهان اسلام رونق داشت و مسلمانان با توسعه علم شیمی با کمک دانشمندان برتری که داشتند به تولید عطرهای پیچیده‌تر پرداختند
دوران رنسانس
با آغاز دوران رنسانس در اروپا، هنر عطرسازی دوباره احیا شد. در ایتالیا و فرانسه، عطرسازی به یکی از هنرهای محبوب تبدیل شد و شهرهایی مانند گراس در فرانسه به مراکز مهم تولید عطر تبدیل شدند.

قرن‌های 18 و 19
در قرن‌های 18 و 19، عطرسازی به صنعتی بزرگ تبدیل شد و با پیشرفت‌های علمی در زمینه شیمی، تولید عطرهای مصنوعی نیز ممکن شد. در این دوره، عطرهای معروفی مانند «کلون» (که از شهر کلن آلمان نام‌گذاری شده) به بازار عرضه شدند که ریشه کلمه ادکلن نیز هست.

قرن 20 و 21
در قرن 20 و 21، عطرسازی به یکی از صنایع بزرگ و مهم جهانی تبدیل شد. شرکت‌های بزرگ تولید عطر مانند شنل و دیور در این دوران تأسیس شدند و بازار جهانی عطر به طور چشمگیری گسترش یافت.

نکته جالب:

استفاده از عطر در ایران حتی در زمان جنگ جهانی اول و دوم نیز متوقف نشد، هرچند با وجود جنگ و مشکلاتی که کشور درگیر آن بود،‌ کلا استفاده از آن به شدت کاهش یافت،‌اما متوقف نشد و مصرف ادکلن حتی در ایران در اوج جهانی ها نیز صفر نشد. خوشحال میشم اگر روی این موضوع تحلیلی دارید، بفرمایید.


سخن آخر:

عطرسازی هنری است که از دوران باستان تا کنون تحول و تکامل یافته است. ایران به عنوان یکی از مراکز مهم عطرسازی در جهان باستان نقش مهمی در تاریخچه این هنر داشته و همچنان به عنوان یکی از تولیدکنندگان معتبر عطر در جهان شناخته می‌شود. در سطح جهانی نیز عطرسازی از مصر باستان تا به امروز مسیری طولانی و پر فراز و نشیب را طی کرده و به یکی از صنایع مهم و پردرآمد تبدیل شده است. امروزه تمام دنیا فروشگاه های معتبر عطر  وجود دارند که فروش جهانی دارند.


بر اساس آمارها هنوز ایران با وجود تحریم های کمرشکن از مصرف کنندگان برتر عطر و ادکلن در جهان به حساب میاید. بعضی ازین عطرها وارداتی و برند اصل و بعضی ازین عطرها ساخت داخل میباشند که به علت کیفیت بالا و قیمت منطقی با استقبال روبرو شده اند.

نظرات 1 + ارسال نظر
Alireza دوشنبه 1 مرداد 1403 ساعت 10:51

دوره ساسانیان ما واقعا کارخانه عطرسازی داشتیم؟! و الان به این روز افتادیم!

گذشته عجیبی داشتیم.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد